"Olyanok a szavak, mint a hírnökök: mindazt a jót vagy rosszat
elbeszélik, ami ott honol abban az országban, ahonnan jöttek."
Tamási Áron

Kategóriák

Kosár tartalma

Kosara jelenleg üres

határon túli kiadványaink

A terméket a kosárba helyeztük.

A biciklis dervis

Bujna Zoltán

5 480 Ft
Kiadó: Lilium Aurum
Oldalszám: 262
Kiadás éve: 2008

A biciklis dervis

A ​​könyv egy rendkívüli teljesítményt hozó kerékpáros expedíciónak köszönhetően született meg. Napjainkban számos kalandtúra és expeditív jellegű vállalkozás indul a világ számos pontjára. A Vámbéry túrakerékpáros expedíció mégis túlmutat ezeken a vállalkozásokon. Bujna Zoltán – a 11258 kilométeres, egyszemélyes expedíció résztvevője – zarándokútjával a híres magyar utazó, Vámbéry Ármin emlékének szeretett volna emléket állítani.

Elhatározta, hogy Vámbéry útját két keréken járja végig Irán fővárosáig, Teheránig. A könyv írója nyolc országot járt végig, bemutatva ezen országok jelenlegi helyzetét, történelmi, geográfiai és vallásai jellemzőit. Az olvasó végig izgulhatja Bujnával az expedíció alatti számtalan váratlan és veszélyes helyzetet. Ami pedig kortól független olvasmánnyá teszi ezt a művet, az a felismerés, amelyet Bujna csak az expedíció végére él meg: „az igazi boldogságot nem a cél jelenti, hanem az út, amelyen azt elérjük”.

Létezhet-e jobb üzenet a mának, a célját kereső fiatalságnak? A262 oldalas könyvben 200 fotó és jó néhány térképvázlat segíti a kedves olvasót, hogy lelki utazása közben még közelebb kerüljön a varázslatos keleti kultúrához.