"Olyanok a szavak, mint a hírnökök: mindazt a jót vagy rosszat
elbeszélik, ami ott honol abban az országban, ahonnan jöttek."
Tamási Áron

Kategóriák

Kosár tartalma

Kosara jelenleg üres

amit még ajánlunk

A terméket a kosárba helyeztük.

Táborozás

1 800 Ft
Szerkesztő: Szakall Judit
Kiadó: Marczibányi Téri Művelődési Központ
Oldalszám: 97
Kiadás éve: 2012

Táborozás

A táboroztatás fogalma alatt ma már nagyon sokféle tevékenységi formával találkozunk, hiszen vannak sporttáborok, nyelvi táborok, erdei iskola táborok, néptánctáborok, zenei, kézművestáborok stb., vagyis hosszan sorolhatnánk a tematikus tábor fajtákat. Az iskolai napközis táborok szintén jellegzetes szereplői a tábori palettának. Örvendetesen növekszik a tematikus táborok sora, vagyis ahol valami központi téma vagy műfaj határozza meg a tábor tartalmát, amire épül a tevékenységek köre, a ki egészítő szórakoztató tábori programok mellett (pl. irodalmi tábor, honismereti tábor, régésztábor stb.). Tábor elnevezést használunk azoknál a tematikus foglalkoztató programoknál is, amelyek napközi jelleggel egész- vagy félnapos elfoglaltságot kínálnak gyerekek számára a nyári szünidőben, egy- vagy kéthetes turnusokban, az adott terület szakembereinek vezetésével.
A Marczibányi Téri Művelődési Központban is nagyon sok - napközis jellegű - tábor várja nyaranta a gyerekeket. Ezekre az adott életkornak megfelelő gyerekeket íratják be szüleik, sokan közülük visszatérő táborozók. Sok szülő év közben is rendszeres ,,marczis" látogató, így a programok minősége, értékválasztása, szellemisége is garantálja a szülők számára a megfelelő színvonalat. Az év közben működő alkotóköröknek, rendszeresen működő közösségeknek is szervezünk táborokat, amelyek az évközi munkát koronázzák meg egy hét-nyolc napos intenzív alkotó együttléttel (Varázslótábor, Kereplőtábor, Kaktusztábor, Radírpóktábor stb.).
A napközis, vagyis a napi bejárást igénylő táboroktól gyökeresen különbözőek az ún. elutazós, az intézmény székhelyétől - ez esetben a fővárostól - távolabbra eső településeken megrendezésre kerülő, bentlakásos táborok. A gyerekek számára ezek máshoz nem hasonlítható élményt, testi, szellemi, lelki gazdagodást, boldogságérzetet nyújtanak, az alapkompetenciák fejlesztése tekintetében pedig számtalan lehetőséget kínálnak. A bentlakásos táborok rendkívül erős nevelő és személyiségformáló erejének biztos tudatában szervezzük nyaranta a ,,marczis" komplex művészeti táborainkat. Húsz év alatt ezeknek a táboroknak a szervezése és rendezése során olyan tudásra és tapasztalatra tettünk szert, amit érdemesnek tartunk másokkal is megosztani.