"Olyanok a szavak, mint a hírnökök: mindazt a jót vagy rosszat
elbeszélik, ami ott honol abban az országban, ahonnan jöttek."
Tamási Áron

Kategóriák

Kosár tartalma

Kosara jelenleg üres

drámapedagógia

Színművészet tagozat

1 500 Ft
Szerkesztő: Kaposi László
Kiadó: Magyar Drámapedagógiai Társaság
Oldalszám: 118
Kiadás éve: 2003

Színművészet tagozat

A színművészet tagozaton oktató pedagógusoknak ma nem lehet még pedagógusképzést tartani, csak továbbképzésnek nevezett, egyébiránt pedig az alapvető szakmai-módszertani ismeretekre kiterjedő képzést. Alapszakon ma még egyik olyan terület sem tanulható a pedagógusképzés hazai rendszerében, amire az 1998-ban kiadott tantervi program és követelmény alapján a színművészet tagozatot felvállaló iskoláknak szükségük lenne.Csak valamilyen pedagógus diploma megszerzését követően, tehát továbbképzési keretek között találkozhatnak az érdeklődők azokkal a szakmai, pedagógiai, módszertani ismeretekkel, amelyek nélkül ezen művészettel kapcsolatos tanári munkájuk - néhány kivételtől eltekintve - nem végezhető eredményesen.
Ez a helyzet, így, önmagában, vagyis a szakterületre "intézményesen" felkészítetlen tanárokkal, de a már működő intézményekkel egyfajta oktatásszervezési tragikomédia.
Közismert, hogy a színművészet-bábművészet tagozatok munkáját segítendő, a követelmény és tantervi program 1998-as megjelenése óta nem jutott el tankönyv az iskolákhoz.
Vagyis: a jelenlegi helyzetben a nincs a domináns.
Ez a tanári segédlet van.